. cukier wanilinowy
. 50 g rodzynek
. 50 g migdałów
POLEWA:
. 0,5 kostki masła
. 0,5 g cukru pudru
. 2 łyżki kakao
. 2 łyżki wody
Przygotowanie ciasta:
Zblenduj Krakuski Zbożowe
Dodaj cukier i roztopione masło
Całość wymieszaj
Blachę wysmaruj masłem
Wyłóż spód ciastem
Piecz przez 20 min w 180 stopniach
Zagotuj mleko, masło i cukier
Dodaj kaszkę mannę
Oraz kakao, migdały i rodzynki
Całość wymieszaj
Dołóż krem czekoladowy oraz cukier wanilinowy
Dokładnie wymieszaj
Wylej ciepłą masę na spód ciasta
Rozpuść masło, cukier puder oraz kakao
Nie gotuj!
Dodaj wodę
Polej ciasto polewą
Udekoruj Krakuskami Maślanymi
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies. Kontynuując przeglądanie naszej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej na temat plików cookies oraz zarządzaniu ich ustawieniami można uzyskać, klikając tutaj.