DESEROWE TRUFLE ORZECHOWE


  • Przygotowanie: 2 GODZINY
  • Trudność: PROSTY
  • Wykorzystane Krakuski: Maślane Deserowe


Składniki:

  • Krakuski o smaku maślanym – 100 g
  • Krakuski Deserowe - 50 g
  • 100 gorzkiej czekolady
  • 100 g kremu orzechowego
  • 10 g orzechów włoskich
  • 10 g migdałów
  • 50 g masła
  • 20 g kakao

Przygotowanie:

  1. Czekoladę połam na kawałki
  2. Dodaj pokrojone masło
  3. Całość rozpuść w kąpieli
  4. Połącz czekoladę z kremem orzechowym
  5. Dodaj migdały i orzechy
  6. Pokrusz do masy Krakuski Deserowe
  7. Wstaw do lodówki na 1 godzinę
  8. Dodaj pokrojone masło
  9. Pokrusz Krakuski Maślane
  10. Dodaj kakao
  11. Wymieszaj
  12. Z chłodnej masy uformuj kuleczki
  13. Każdą kuleczkę włóż do posypki i obtocz
  14. Udekoruj trufle