Krakuski
Strona główna
Produkty
Przepisy
Filozofia marki
Kontakt
Menu
KRAKUSKOWA PANNA COTTA
Poprzedni przepis
wszystkie przepisy
Następny przepis
Przygotowanie:
2 GODZINY
Trudność:
PROSTY
Wykorzystane Krakuski:
Paluszki malinowe
Petit Beurre
POBIERZ jako PDF
Składniki:
500 ml śmietanki
100 g cukru
20 g żelatyny
1 laska wanilii
SPÓD:
Krakuski Petit Beurre – 220 g
2 łyżki oleju kokosowego
SOS:
100 g malin
20 g cukru
Przygotowanie:
Podgrzej śmietanę
Dodaj cukier, laskę wanilii i żelatynę
Mieszaj, nie doprowadzając do wrzenia
Przelej do pucharków
Odstaw do lodówki na 1h
Zblenduj Krakuski Petit Beurre
Dodaj olej kokosowy
Wymieszaj składniki
Wsyp ciasto herbatnikowe do pucharków
Wstaw do lodówki na 20 minut
Wsyp maliny i cukier
Całość zagotuj
Przetrzyj przez sitko
Wyłóż Panna Cottę na talerz do góry dnem
Polej sosem malinowym
Udekoruj całość
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies. Kontynuując przeglądanie naszej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej na temat plików cookies oraz zarządzaniu ich ustawieniami można uzyskać, klikając tutaj.
OK