LUKROWANE CIASTECZKA DUELKOWE


  • Przygotowanie: 45 MIN
  • Trudność: PROSTY
  • Wykorzystane Krakuski: Duelki


Składniki deseru:

  • Krakuski Dueleki – 400 g,
  • 160 g masła,
  • 4 łyżki cukru pudru,
  • 1 łyżeczka kakao,
  • 50 g mąki,
  • Lukier:

  • 1 białko,
  • 100 g cukru pudru,
  • 3 łyżeczki soku z cytryny.

Przygotowanie ciasteczek:

  1. Zblenduj Krakuski Duelki.
  2. Dodaj kakao, cukier oraz masło.
  3. Całość wymieszaj.
  4. Stolnicę podsyp mąką.
  5. Rozwałkuj ciasto.
  6. Wytnij ciasteczka w ulubionych kształtach.
  7. Ułóż na blasze wyłożonej papierem.
  8. Piecz 15 min w 180 stopniach.
  9. Utrzyj białko z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
  10. Ostudzone ciastka udekoruj lukrem.