Krakuski
Strona główna
Produkty
Przepisy
Filozofia marki
Kontakt
Menu
LUKROWANE CIASTECZKA DUELKOWE
Poprzedni przepis
wszystkie przepisy
Następny przepis
Przygotowanie:
45 MIN
Trudność:
PROSTY
Wykorzystane Krakuski:
Duelki
POBIERZ jako PDF
Składniki deseru:
Krakuski Dueleki – 400 g,
160 g masła,
4 łyżki cukru pudru,
1 łyżeczka kakao,
50 g mąki,
Lukier:
1 białko,
100 g cukru pudru,
3 łyżeczki soku z cytryny.
Przygotowanie ciasteczek:
Zblenduj Krakuski Duelki.
Dodaj kakao, cukier oraz masło.
Całość wymieszaj.
Stolnicę podsyp mąką.
Rozwałkuj ciasto.
Wytnij ciasteczka w ulubionych kształtach.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem.
Piecz 15 min w 180 stopniach.
Utrzyj białko z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Ostudzone ciastka udekoruj lukrem.
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies. Kontynuując przeglądanie naszej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej na temat plików cookies oraz zarządzaniu ich ustawieniami można uzyskać, klikając tutaj.
OK