MINIPASCHA NA HERBATNIKACH KRAKUSKI


  • Przygotowanie: 24 GODZINY
  • Trudność: PROSTY
  • Wykorzystane Krakuski: Petit Beurre


Składniki:

  • 1 kg twarogu
  • 5 żółtek
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 1 laska wanilii
  • 300 g cukru
  • 120 g Krakusków Petit Beurre
  • 200 g masła
  • 100 g bakalii
  • 20 g startej skórki pomarańczy
  • 100 g lukru

Przygotowanie minipaschy:

  1. Żółtka z cukrem utrzyj w garnku
  2. Dodaj śmietankę kremówkę
  3. Uważaj, by nie zagotować!
  4. Dodaj zmielony twaróg, wanilię, roztopione masło i skórkę pomarańczy
  5. Sparz bakalie - będą smaczniejsze!
  6. Dodaj je do masy, a całość wymieszaj
  7. Gotową masę przelej do sitka
  8. Odciśnij masę, pomagając sobie talerzem
  9. Przygotuj foremki, obwiń je folią spożywczą
  10. Paschy wyłóż na folię i przykryj Petit Beurre
  11. Przykryj folią i odstaw do lodówki
  12. Następnego dnia wyciągnij paschy
  13. Udekoruj je jak lubisz!
  14. Możesz użyć lukru, bakalii lub Petit Beurre
  15. Wesołych Świąt!