Krakuski
Strona główna
Produkty
Przepisy
Filozofia marki
Kontakt
Menu
TRUSKAWKOWA TARTA PETIT BEURRE
Poprzedni przepis
wszystkie przepisy
Następny przepis
Przygotowanie:
1 GODZINA
Trudność:
PROSTY
Wykorzystane Krakuski:
Petit Beurre
POBIERZ jako PDF
Składniki:
SPÓD:
Krakuski Petit Beurre – 220 g
120 g masła
2 łyżeczki cukru pudru
KREM:
500 g serka mascarpone
200 ml śmietanki kremówki
3 łyżeczki cukru pudru
1 łyżeczka skórki z limonki
1 łyżka posiekanej mięty
1 łyżeczka cukru waniliowego
500 g truskawek
Przygotowanie:
Zblenduj Krakuski Petit Beurre
Dodaj roztopione masło oraz cukier puder
Dokładnie wymieszaj
Posmaruj formę masłem
Wyłóż spód tarty
Piecz 15 min w temperaturze 180 stopni
Do mascarpone dodaj miętę
Zetrzyj skórkę z limonki
Dodaj cukier puder i cukier waniliowy
Wymieszaj
Śmietankę ubij na sztywno
Delikatnie wymieszaj z mascarpone
Truskawki pokrój w plasterki
Wyłóż masę na upieczony i ostudzony spód
Udekoruj tartę truskawkami i liśćmi mięty
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies. Kontynuując przeglądanie naszej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej na temat plików cookies oraz zarządzaniu ich ustawieniami można uzyskać, klikając tutaj.
OK