W gorącej wodzie (50 ml) rozpuścić 1 łyżeczkę żelatyny.
truskawki umyć i przełożyć do pojemnika blendera.
Zmiksować je z 1 łyżką cukru na gładką masę.
Dodać rozpuszczoną żelatynę.
Włożyć do lodówki, aby mus stężał.
Przygotowanie deseru:
Przygotowany wcześniej mus truskawkowy nałożyć na spód pucharka.
Następnie dodać pokruszone Krakuski Petit Beurre.
Nałożyć warstwę jogurtu greckiego.
Wierzch udekorować trzema łyżkami musu truskawkowego, kilkoma świeżymi truskawkami, listkiem mięty oraz jednym Krakuskiem Petit Beurre.
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies. Kontynuując przeglądanie naszej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej na temat plików cookies oraz zarządzaniu ich ustawieniami można uzyskać, klikając tutaj.