WANILIOWA FANTAZJA


  • Przygotowanie: 45 MINUT
  • Trudność: PROSTY
  • Wykorzystane Krakuski: Maślane

Składniki deseru:

  • Krakuski Maślane,
  • małe opakowanie serka waniliowego,
  • mascarpone,
  • advokat,
  • płatki migdałowe,
  • konfitura wiśniowa.

Przygotowanie kremu:

  1. Małe opakowanie serka waniliowego wymieszać z 4 łyżkami mascarpone i odrobiną advokatu.

Przygotowanie deseru:

  1. Na talerzyku ułożyć ciasteczko z opakowania Krakusków Maślanych.
  2. Ciasteczko posmarować wcześniej przygotowanym kremem.
  3. Przykryć ciasteczko kolejnym Maślanym Krakuskiem.
  4. Na wierzch nałożyć kolejną porcję kremu i odrobinę konfitury.
  5. Całość udekorować płatkami migdałowymi.